Što vas potiče da istražite, zavolite i poštujete najljepša, netaknuta i čista mjesta naše prirode i nenadmašnog arhipelaga?

Tko još nije krenuo tragati modrim dubokim morem neka krene prvo do Prvića, pa dalje do Zlarina i neka obiđe sve modro-zelene otoke i biste uvale. Zaplovite smjelo sve do Kornata i pomilujte očima dubinu u kojoj se ruše veličanstvene kornatske krune.  Odaberite svoju rutu, smjer, oazu i zaronite u ljeto 2022., ovdje i sada.

Što je to unutar nas  što nas zove da ne posustanemo, pobuđuje interes i  vodi dalje u istraživanja? Možda najljepše plave linije naše krške rijeke? Uz  gušće mreškanje vode koja poprima boju srebra doći ćete istraživanjem do “srebrnih ogrlica” i slapova rijeke Krke. Svo njihovo srebro pretvara se skladno u pjesmu slapova, a ljepota vode ovdje poprima novi oblik života.

Ljepota je u očima promatrača prema čemu iz kojeg god kuta prilazili istraživanju i promatranju ljepota, jedno je sigurno. Prirodu uvijek i zauvijek možemo promatrati u duhu nenadmašnog poštovanja, iskrene nježnosti i divljenja.

U ovakvom odnosu prema prirodi oko nas, Destina tim živi i radi. Kontinuirano i  odgovorno promoviramo održivi turizam naslonjen na očuvanje prirode, bez plastike i otpada. Punog srca ljubavi i poštovanja prema prirodi osvještavamo sebe i okolinu na važnost očuvanja prirodnog kraja u kojemu plovimo i obitavamo. 

U ljeto 2022. plovimo zajedno u još jednu priču i projekt “Destina.Nature.Keepers”. Ovog puta pozivamo sve zaštitnike prirode i članove naše zajednice da nam se pridruže. Da nam misli postanu riječi, a riječi da postanu djela podržavanja i pažnje prema prirodi koja nas okružuje. 

Kako postati zaštitnik prirode? 

  1. Fotografirajte prirodu i sve ono što vas u njoj očarava
  2. Objavite fotografije na Instagramu uz oznaku #DestinaNatureKeeper
  3. Objavom fotografija dajete podršku projektu u kojem prikupljamo najljepše scene prirode, a u rujnu 2022., odabrat ćemo onu najljepšu. 

Uz podršku naših prijatelja ronilačkog kluba "Roniti se mora Šibenik" kao završetak projekta Destina će u rujnu organizirati i veliki projekt čišćenje podmorja arhipelaga.

Podrškom svih nas, zaštitnika prirode i sudjelovanjem u projektu Destina.Nature.Keepers. stvaramo zajednicu koja dijeli iste vrijednosti i sudjelujemo u usmjeravanju pozornosti na ljepotu i važnost očuvanja mora i prirode u arhipelagu u kojem živimo. 

 "Promjena počinje u nama."

Hvala vam što se dio zajednice zaštitnika prirode i doprinosite aktivnostima za čišću i ljepšu planetu.

Zahvaljujemo i ronilačkom klubu “Roniti se mora Šibenik” i Turističkoj zajednici grada Vodica na promotivnoj podršci.

  Brodski dnevnik - Sve