Plan izleta

Plovimo ušćem rijeke Krke kroz Kanal sv. Ante i Šibenski zaljev koji uz prirodne ljepote pružaju veličanstven pogled na Šibenik i UNESCO spomenike, Katedralu sv. Jakova i Tvrđavu sv.Nikole.

Nastavljamo plovidbu prema Šibenskom mostu te prikupljamo svježe dagnje iz lokalnog uzgajališta. Pripremljene na buzaru po tradicionalnoj lokalnoj recepturi  poslužuju se na brodu. Nastavljamo plovidbu prema otoku Prviću koji je, zbog svoje autentičnosti, pod zaštitom konzervatora.

Pristajemo u Prvić Luci i krećemo u posjet Memorijalnom centru poznatog izumitelja Fausta Vrančića uz licenciranog turističkog vodiča. Povratak u Vodice. 

*Napomena

Broj mjesta je ograničen, stoga je obavezna grupna mail rezervacija ili online kupnja pojedinačnih karti. Minimalan broj  putnika potreban za realizaciju izleta je 30 osoba.

Organizacija izleta

Pošaljite upit
Pošaljite upit za Zaplovite Faustovim zavičajem

Zaplovite Faustovim zavičajem uz Destina iskustva

Uz prekasnu i sigurnu plovidbu na otvorenom posjetite otok Prvić i otkrijte uzbudljiv svijet inspiriran bezvremenim likom i djelom našeg najpoznatijeg univerzalnog čovjeka Fausta Vrančića.

Hrvatski "uomo universale" bio je  polihistor, diplomat, jezikoslovac, izumitelj, inženjer, svećenik i biskup, a njegova najpoznatija zasluga je konstrukcija padobrana. Poželite li upoznati arhipelag ovog teritorija, s naglaskom na opušten, kraći razgled i boravak na Prviću, Destinin je izlet pravi izbor za vas. 

Ovaj  je izlet osobito omiljen među turističkim grupama, školskim i edukacijskim turama, ali i kao dio teambuilding aktivnosti.

Galerija