Vjerujući da nema istinskog putovanja teritorijem bez upoznavanja strasti lokalnih okusa, u ponudu našeg bara smo uvrstili nekoliko lijepih ponuda.

Med OPG-a Bulat

OPG Bulat su lokalni pčelari sa 150 LR košnica koje se uvijek sele na razne lokalitete bez razvijene industrije i prometa.

Specifičnost ovih proizvoda očituje se u prekrasnim pašama koje su rasprostranjene na pravom lokalnom dalmatinskom kršu. U ovoj medenoj ponudi možete pronaći med od kornatske kadulje, med od dalmatinske kadulje, od vrijeska, drače, livade, bagrema i medljikovac.

Vina Birin

Iako se tek nedavno pojavljuje na tržištu, Vinarija Birin ima dugu povijest.

Generacijama se u ovoj obitelji obrađivala zemlja s mediteranskim kulturama (maslina, smokva, vinova loza i višnja), a ljubav prema proizvodnji vina razvila se od hobija do današnje profesionalne proizvodnje i lokalne vinarije. Okusite autohtone sorte ovog kraja, Debit i Maraštinu od bijelih, te Plavinu, Lasin i Babić od crnih sorti.

Craft pivo 022

Šibenska craft pivovara s pozivnom oznakom grada 022 donosi žive i karakterne okuse četiri  piva vrijedna upoznavanja uparene s četiri šibenske priče.

Ovi gutljaji bogati okusom povezuju vas s prvim spomenom grada uz 1066., šibenskom tvrđavom Barone iz 1646., sportskom strašću košarkaša Dražena Petrovića uz pivo 83:82 ili s Hertz pričom o doniranom srcu.

Vina Ante Sladić

Vinarija Ante Sladić donosi četiri lokalne sorte, Debit, Maraština, Plavina, Lasina.

Iz vinograda na 250 m nadmorske visine, samoj granici Nacionalnog parka Krka, u Plastovu kraj  Skradina, okus ovih butik vina donosi ugodnu kiselost i aromatiku nastale kao spoj blizine rijeke, planina i mora.

Kornatski med

Na Kornatima postoji sedam lokalnih pčelara koji proizvode izniman kornatski kaduljin med visokog postotka čistoće. Nastao je zahvaljujući izoliranom položaju otočja i iskrenošću lokalnih ljudi.

 

Ograničenu ponudu ovog meda u malom luksuznom craft pakiranju možete kupiti kao vaš osobni komadić okusa naljepšeg hrvatskog nacionalnog parka.

Maslinovo ulje

Jedan od temeljnih okusa Dalmacije je zeleno zlato maslinova ulja. Od davnina je neizostavan dio mediteranske prehrane. Domaće ekstra djevičansko hladno prešano maslinovo ulje našeg obiteljskog OPG-a Divna Cukrov svojim okusom odvest će vas u svijet dalmatinskih maslinika.

Suhe smokve

U Dalmaciji, čiji krš nikada nije obilovao hranom, smokve su oduvijek bile tu za utažiti glad. Svježe i suhe smokve s jednakom zahvalnošću jela su djeca koja su trebala rasti i težaci koji su trebali krčiti polja i kopati. Ovo suho voće ima visoku nutritivnu vrijednost, usporava proces starenja i potiče vitalnost i zdravlje. U domaćim suhim smokvama sušenim na tradicijski način na suncu, zaključan je dio tajne ovih krajeva. Ponesite komadić dalmatinskog sunca sa sobom.

Rakija

Rakija je najpoznatije žestoko piće većine slavenskih naroda i smatra se pravim kultnim pićem čitavog jednog širokopoteznog teritorija. Dobiva se destilacijom fermentiranog voća.

U prilog upoznavanju mikro lokalnih okusa, u našoj ponudi je ona dalmatinskog porijekla, destilat lozovače i smokve.