2019. raspoloženje proljeća je stiglo koji dan ranije. Od 17. do 19. ožujka imali smo veliko zadovoljstvo i čast da naš brod, Dida Frane, bude unajmljen za neka od zbivanja najvažnijeg gastronomskog kongresa u zemlji, Chefs’ Stage-a. 

Ovaj kongres organizira vizionar Rudolf Štefan, prvi čovjek uglednog šibenskog restorana Pelegrini koji se nalazi u neposrednoj blizini katedrale svetog Jakova.

Rudolfa Štefana, ljudi koji ga cijene, poznaju i podržavaju od milja zovu Rudi i oni osjećaju da je njegova misija katedrala ideje. Oko te ideje se okupljaju profesionalci koji strastveno žive svijet ugostiteljstva i turizma.

Rudi je čovjek zbog kojeg Šibenik jednom godišnje postaje velika, uzbudljiva gastro pozornica na kojoj se pojave velika svjetska imena koja imaju što za reći i pokazati o toj temi.

Tako je Dida Frane vozio čudesno uzbudljiv Press trip, uvodni dan u kongres namijenjen upoznavanju i druženju sudionika.

Osmislivši ga, Rudi je za taj dan strateški spojio razgled biranih atrakcija šibenskog arhipelaga s degustacijskim postajama na kojima su njegovi partneri, chefovi i vinari iskazali uzvanicima divno gostoprimstvo kroz pružene okuse i načine.

Za Press trip, taj dan je naš Dida Frane osvanuo u posebnom svečanom ruhu opremljen izložbom u vidu scenografije na temu održivosti kroz umjetničke upotrebne predmete inspirirane teritorijem i prirodom. 

Nakon uvodnog dana, Dida Frane se dva dana, na Masterclassovima družio i s dva, izrazito morska, hrvatska šefa, Ribarevim Sinom, Davidom Skokom i kurnatarom, prvim čovjekom kornatskog opata Antom Božikovim.

Ovo iskustvo nas je inspiriralo i ostalo nam u sjećanju kao lijepa zahvalnost za iznimno iskustvo.

  Brodski dnevnik - Sve